Respublikinė konferencija „STEAM-ukai mene“

2021-05-27

STEAM – tai ugdymas, paremtas stebėjimais, tyrinėjimais ir kūrybine veikla. Trečiokai visą mėnesį skyrė projektinei veiklai, kurią „paslėpė“ mįslėje „Pramušu ledą – randu sidabrą, pramušu sidabrą – randu auksą“.

Pirmiausia D. Lesickas ir D. Rušaitė surengė vaizdinį pristatymą ir pasakojo apie jų namuose augančius paukščius – nuo vištų iki fazanų, surengė įvairių paukščių kiaušinių parodą.  

Paskui trečiokai leidosi tyrinėjimų ir kūrybos keliu. Kiaušinius matavo, svėrė,  įvairiais būdais mokėsi atpažinti – virtas ar nevirtas kiaušinis, sužinojo, kaip pasikeičia virto kiaušinio masė. Su kiaušiniais atliko daug bandymų, kurių metu išsiaiškino ir vandens tankį (kada kiaušinis skęsta, kada plūduriuoja paviršiuje, ar „pakimba“ per vidurį), ir oro slėgį (kai kiaušinis stebuklingai buvo „įtrauktas“ į butelį), ir skirtingų skysčių poveikį kiaušinio lukštui (taip, tikriausia, veikia ir mūsų dantis). Dailės ir technologijų pamokose įvairiomis technikomis sukūrė nemažai kūrybinių darbų. Mokiniai išbandė, kur galima panaudoti ir kiaušinio lukštus. Iš jų galima ir paveikslus kurti, ir jais žemę patręšti.

Projektą trečiokai užbaigė kūrybine – kulinarine užduotimi. Mokiniai gamino sumuštinius su kiaušinio užtepėle, mokėsi serviruoti stalą ir, žinoma, kultūringai elgtis prie vaišių stalo.

III klasės mokiniai Deimantė Rušaitė, Mintautė Kaklauskaitė, Živilė Griciūnaitė, Ūla Pužauskaitė ir Matas Briedelis parengė pranešimą apie projekto veiklas ir pristatė respublikinėje pradinių klasių mokinių konferencijoje „STEAM –ukai mene“, kurios metu pasisėmė ir naujų idėjų. Smagu tyrinėti ir atrasti!

Mokytoja Daiva Volskytė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>