Vaikų socializacijos ir poilsio programa  “Sportuok, pažink ir poilsiauk“

2021-06-25

Nuskambėjus paskutiniam mokslo metų skambučiui, dalis Baisogalos mokyklos-darželio mokinių vėl sugrįžo į mokyklą, kurioje birželio 17-23 d. veikė vaikų vasaros socializacijos ir poilsio stovykla.  

Kiekvieną dieną buvo naujos, įdomios ir netikėtos veiklos vaikams. Pirmą dieną mokiniai klausė mokyklos VSP specialistės S. Kazincienės, kuri kalbėjo apie vasarą tykančius pavojus ir kaip jų išvengti. Stovyklautojai sužinojo apie pirmosios pagalbos suteikimą, išbandė praktinius įgūdžius ir mokėsi pagelbėti draugui, o žinias galėjo pasitikrinti  gavę užduočių knygeles ,,Pirmoji pagalba“. Stovyklautojams didžiulį įspūdį padarė VŠĮ ,,Robotikos akademija“ su WeDO2 ir Ew3 robotais. Vaikai patys pasigamino robotus ir susižavėję stebėjo jų judėjimą. Stovyklautojai daug emocijų patyrė apsilankę Baisogalos žirgyne. Čia trenerė D. Bagvilaitė papasakojo apie Lietuvos žemaitukų veislės žirgus, jų sportinius pasiekimus, atsakė į užduotus klausimus.

Ypač didelį įspūdį vaikams suteikė susitikimas su Baisogalos 608-osios kuopos jaunaisiais šauliais ir jų būrelio vadove G. Nakutiene.  Stovyklautojai sužinojo, kad šaulio vardas įpareigoja mylėti, saugoti ir ginti Tėvynę, mokėsi rikiuotės elementų, susipažino su šratasvydžio ginklais G-36, šaudymo ypatumais, matavosi apsaugas, atliko įvairias sportines užduotis, žaidė, mankštinosi, rungėsi virvės traukimo rungtyje, maudėsi balionų „fontane“. Savotiška atrakcija tapo kareiviško sauso davinio pasigaminimas ir ragavimas.

Paskutinę dieną stovyklautojai susitiko su klubo ,,Rytų kovotojas“ sportininkais, stebėjo parodomosios programos elementus, bendrai treniravosi. Aptariant stovyklos veiklą, vaikai džiaugėsi turiningai praleistu laiku. Mokyklos-darželio direktorė įteikė visiems stovyklautojams pagyrimo raštus. O kad nebūtų taip karšta, Baisogalos bendruomenės pirmininkas A. Radžiūnas, įteikė visą dėžę ledų. Ir, galiausiai, visų laukta staigmena – putų šou, po kurios linkėdami vienas kitam gražios, turiningos  ir saugios vasaros išsiskirstė.

Dėkojame mokyklos-darželio pedagogėms, kūrybingai ir originaliai organizavusioms netradicines veiklas vaikų vasaros poilsio stovykloje.

 

Baisogalos mokyklos-darželio informacija

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>