Jaunieji stovyklautojai – už saugų eismą

2015-06-03

Mokyklos–darželio bendruomenė aktyviai dalyvauja Baisogalos miestelio bendruomenės projektuose. Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos ir jų partnerių ,,Šiaulių regiono keliai“, vykdytojų Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos rengiamas  projektas „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“ ypatingai sudomina vaikus, skatina jų aktyvų dalyvavimą.

Vasaros stovyklos “Smalsūs, judrūs ir sveiki – lietuvaičiai mes tikri.” pirmoji diena buvo ypatinga: paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena virto puikiu renginiu. Mokiniai diskutavo, kaip jie galėtų paskatinti suaugusius eismo saugumo ir kaip patiems nepamiršti elgtis saugiai. Piešė plakatus, kūrė skanduotes ir 12 val. buvo pakviesti į miestelio aikštę. Lydimi Baisogalos bendruomenės pirmininko Artūro Radžiūno, skandavo miestelio žmonėms: „Smalsūs , judrūs ir sveiki – lietuvaičiai mes tikri, mokam eismo taisykles, saugiai einam per gatves ”. Aikštėje juos pasveikino bendruomenės pirmininko pavaduotoja Vilija Kaščionienė, o bibliotekininkės Alvyda Žižniauskienė, Rita Mameniškienė pakvietė į biblioteką. Jauniesiems stovyklautojams buvo paruoštos užduotys, varžytuvės, filmukas ir saugaus eismo dovanėlės.

Norisi tikėti, kad vaikai, kurie dalyvavo šiame renginyje, tikrai bus saugūs ir atsakingi keliuose.

 

Direktorės pavaduotoja ugdymui Gražina Areliūnienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>