Žaidimai moko

2019-09-30

Baisogalos darželio – mokyklos ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai šį rudenį noriai įsitraukė į respublikinį kūrybinį – meninį projektą „Žaidimų laukas“. Šio vienos dienos projekto tikslas – skatinti vaikų saviraišką, kūrybinių gebėjimų ugdymą, pasitelkiant žaidybinius kūrybinius elementus lauko erdvėje.

  Nepabūgę rudeninio vėjelio mažieji noriai kibo į darbus.  Priešmokyklinės gr. ugdytiniai klegėdami džiaugsmingai  lipdė ir puošė gamtine medžiaga „Gamtos veidukus“, vėliau savo jėgas išbandė keliaudami „ Akmenukų takeliu“. Šis takelis pasirodo buvo ne taip lengvai įveikiamas – ypač atbulomis.

„Ežiukams“ daug džiaugsmo ir emocijų kėlė rudeninių „keksiukų“ kepimas. Jie taip skaniai atrodė, kad norėjosi ragauti. Šie vaikai  ieškodami rudenėlio spalvų vėrė ir spalvotus lapų „Vėrinukus“.

Drugelių gr. ugdytiniai pievelėje apgyvendino ežiukų šeimyną,  piešė rudenėlį ir  jiems tikrai pavyko!

Ant plėvelės nupiešto rudenėlio piešinukus, bei suvertus „vėrinukus“,  vaikai stebėjo ir aptarinėjo jų kaitą net visą savaitę. Patys mažiausieji „Pelėdžiukai“ neatsiliko nuo draugų jie „spalvino vandenį“ ,bėrė į jį gamtines medžiagas, tyrinėjo kas skęsta, plaukia. Kūrybinių darbelių pabaigoje visi „gaudė vėją“, ši užduotis buvo smagiausia  – taip  įtraukė, kad buvo sunku sustoti.

Projektinė diena  praėjo greitai ir smagiai, žaidimai ir puiki nuotaika užbūrė vaikus, jų darbus lydėjo  smagios emocijos.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>