Mažieji Skėmių mokinukai daugiau nebešals

2014-12-24

Nuostabiais mokytojos Vijolės Gustienės karpiniais papuošti naujosios Skėmių mokyklėlės langai tarsi kviečia švęsti naują pradžią. Ir tikra tiesa – čia šventė. Baisogalos mokyklos-darželio Skėmių skyrius sukvietė bendruomenę į naujų mokyklėlės patalpų atidarymą. Svečiai, tėvai ir vaikai, pedagogai džiaugėsi suremontuotomis, naujais baldais apstatytomis, šventiškai papuoštomis, o svarbiausia – šiltomis patalpomis.

Darius Brazys, Radviliškio rajono savivaldybės meras, sakė, kad idėja perkelti mokyklą į kitas patalpas pasiteisino su kaupu. „Senosios mokyklos pastatas, kuriame mokėsi vaikai, reikalavo kapitalinio remonto. Jam būtų reikėję skirti nemažai lėšų. Buvo visokių nuomonių, kai pasiūlėme mokyklėlę perkelti į bendruomenės namus. Labiausiai abejojama buvo dėl to, kad neliks vietos bendruomenei. Šiandien matau, kaip džiaugiasi naujomis klasėmis vaikai ir mokytojos, ir suprantu, kad sprendimas buvo geras. Užteks patalpų Skėmių bendruomenei. Juk vaikai ir jų tėvai ir yra bendruomenė. Žinau, kad mokytojos ugdo mažuosius su meile. Žiūrėjau mokinių šventinį vaidinimą ir stebėjausi, kad visi jų mokiniai puikiai vaidina, visi dainuoja“, – sakė jis. Pasak mero, šis projektas – viena geriausių investicijų šiais metais.

„Pamačiusi ašaras mokyklėlės mokytojų ir Skėmių seniūnės akyse, supratau, kad tai – ne tik emocijos. Tai – suvokimas, kad pagaliau padarytas svarbus ir mažiesiems skėmiečiams labai reikalingas darbas“, – sakė mokyklos atidaryme dalyvavusi Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė.

Romualda Rimkuvienė, Skėmių seniūnė, sakė, kad mokyklos mokytojos ir mažieji jų ugdytiniai tikrai džiaugiasi naujomis klasėmis, o labiausia – šiluma. „Mokiniai nebenori grįžti į senąjį mokyklos pastatą. Ten – seni suolai, labai šalta“, – sakė ji. Vaikai seniūnei pažadėjo, kad saugos naująją mokyklą, kad prižiūrės ne tik klases, bet ir aplinką.

„Tie įsikūrimo rūpesčiai, kad ir labai varginantys, bet smagūs, užvaldė visą Skėmių bendruomenę. Dėkojame tėveliams, kurie neatsisakė padėti ir prisidėjo prie visokių naujakuriams labai reikalingų darbų“, – padėkos žodžius sakė mažųjų skėmiškių mokytojos Edita Mickuvienė ir Renata Viržikauskienė.

Vita Poškienė, Baisogalos mokyklos-darželio direktorė, skėmiečiams įteikė nešiojamąjį kompiuterį. „Mokytojos tikrai su didele meile dirba su vaikais. O Baisogalos mokyklos-darželio dovana skirta tam, kad dirbti būtų lengviau ir greičiau“, – sakė ji.

Baisogalos mokyklos-darželio Skėmių skyriuje šiuo metu mokosi 27 mokiniai. Baisogalos mokyklos-darželio Skėmių skyriaus perkėlimo darbams Radviliškio rajono savivaldybės taryba skyrė 150 tūkst. litų. Už šias lėšas įrengta šildymo sistema, patalpos pritaikytos mokyklai.

Senojoje mokykloje liko tik biblioteka, kitoje pastato dalyje veikia Skėmių bendruomenės įkurtas „Skėmių traktierius“.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>